iPhone 6 and Uconnect problem

Discussion in 'SRT Hellcat Electronics' started by Chippy, Sep 23, 2015.

  1. Chippy

    Chippy Silver Member

    Joined:
    Nov 27, 2014
    Messages:
    580
    Likes Received:
    124
    Trophy Points:
    153
    Location:
    Alberta
    Vehicle:
    Challenger SRT Hellcat
    is anybody else having an issue with the Uconnect bouncing the Bluetooth back too or transferring back to the phone when trying to call out? I seem to answer calls fine stream audio but try to make call it goes to Uconnect then transfers back to phone almost instantly.
    Thx in advance I just updated iPhone and it still does this so I'm thinking it's the car.
     
  2. Immo

    Immo Moparpalooza

    Joined:
    Jun 15, 2015
    Messages:
    607
    Likes Received:
    269
    Trophy Points:
    213
    Location:
    Washington DC via Detroit
    Vehicle:
    Charger SRT Hellcat
    Did you try to remove the Bluetooh connection and readd it? Have you upgraded to IOS 9?
     
  3. Chippy

    Chippy Silver Member

    Joined:
    Nov 27, 2014
    Messages:
    580
    Likes Received:
    124
    Trophy Points:
    153
    Location:
    Alberta
    Vehicle:
    Challenger SRT Hellcat
    I removed the BT connection on the last version and re connected. I will try again now that I upgraded to ios9. Can't hurt to try.
     
  4. SRT_HC_707

    SRT_HC_707 SRT_HC_707 Staff Member

    Joined:
    Jan 1, 2015
    Messages:
    4,918
    Likes Received:
    1,417
    Trophy Points:
    778
    Location:
    70.196059, -148.559760
    Vehicle:
    Challenger SRT Hellcat
    I just recently started to experience the same thing but I'm running Nexus 6 / Android 5.1.1 (not an iPhone).

    I'll make a call and during the call it will lose the connection and then almost immediately go back as long as I press Yes on the connection question on the UConnect screen.

    It was really pissing me off. I deleted the phone from UConnect and paired it fresh. I've only made one or two calls since but so far it's working fine again.

    Bluetooth has always sucked. They never got it right. It should be bulletproof by now.
     
    • Agree Agree x 1
  5. Red Harley

    Red Harley Silver Member Hellcat Car Club Gold Supporting Member HCC Charter Member HCC National Secretary

    Joined:
    Jul 27, 2015
    Messages:
    690
    Likes Received:
    258
    Trophy Points:
    173
    Location:
    Hamilton Ms
    Vehicle:
    Challenger SRT Hellcat
    I have the iPhone 6 Plus and have no problems after I uninstalled and reinstalled the connection. Also had to clean the phone that helped. After ios9 everything works fine.
     
  6. Chippy

    Chippy Silver Member

    Joined:
    Nov 27, 2014
    Messages:
    580
    Likes Received:
    124
    Trophy Points:
    153
    Location:
    Alberta
    Vehicle:
    Challenger SRT Hellcat
    You could get to the connection question before it disappeared your amazing! I never can get to it fast enuf. Lol.
     
    • Like Like x 1
    • Winner Winner x 1
  7. Chippy

    Chippy Silver Member

    Joined:
    Nov 27, 2014
    Messages:
    580
    Likes Received:
    124
    Trophy Points:
    153
    Location:
    Alberta
    Vehicle:
    Challenger SRT Hellcat
    Thx guys after ios9 installed and cleared and re paired works like a charm.
     
    • Like Like x 2
  8. Red Harley

    Red Harley Silver Member Hellcat Car Club Gold Supporting Member HCC Charter Member HCC National Secretary

    Joined:
    Jul 27, 2015
    Messages:
    690
    Likes Received:
    258
    Trophy Points:
    173
    Location:
    Hamilton Ms
    Vehicle:
    Challenger SRT Hellcat
    Glad it worked for you!
     
  9. greenwithenvy

    greenwithenvy Gold Member

    Joined:
    Nov 16, 2014
    Messages:
    328
    Likes Received:
    167
    Trophy Points:
    493
    Location:
    Texas
    Vehicle:
    Challenger SRT Hellcat
    No problems with my iphone 6
     
    • Agree Agree x 1
  10. Plum 16

    Plum 16 Silver Member

    Joined:
    Sep 12, 2015
    Messages:
    231
    Likes Received:
    85
    Trophy Points:
    138
    Location:
    Eastern Ventura County, CA
    Vehicle:
    Charger SRT Hellcat
    I've got this problem with an HTC One. Never had this problem before. Anyone else?
    It's the only problem I have with the car...I use the phone a lot and it's a total drag :(
     
    Last edited: Dec 8, 2015
  11. Red Harley

    Red Harley Silver Member Hellcat Car Club Gold Supporting Member HCC Charter Member HCC National Secretary

    Joined:
    Jul 27, 2015
    Messages:
    690
    Likes Received:
    258
    Trophy Points:
    173
    Location:
    Hamilton Ms
    Vehicle:
    Challenger SRT Hellcat
    Try to reinstall the phone to the car and clean the phone. If that doesn't work call the uconnect center.
     
    • Agree Agree x 1

Share This Page