Czy strojenie nie może sterować zaworem obejściowym doładowania?Satera również nie byłaby w stanie rozwiązać tego problemu. Faktem jest, że D170 wytwarza tak duże doładowanie, że nie jest bezpieczny na 93 oktanach. Jak stwierdził Speedy, bez adaptacji obejścia w celu zmniejszenia poziomu doładowania przy pełnym otwarciu przepustnicy, po prostu nie można bezpiecznie jechać z pełnym otwarciem przepustnicy na D170 przy 93 oktanach. Tuner mógłby mocno opóźnić zapłon, aby ewentualnie uruchomić go na 93 oktanach przy pełnym otwarciu przepustnicy, ale działałby dość słabo, jeśli w ogóle byłby bezpieczny.
Przepraszam, ale staję po stronie Speediego. Przynajmniej ma dane, na których opiera swoje stwierdzenia. Logika z "crack-pipe" to sytuacja, gdy ludzie nie mają nic, co mogłoby poprzeć ich opinie i mówią, że osoby, które to robią, używają logiki z "crack-pipe", lol.Więc Redeye z DC stage 2 może uzyskać 837 KM na benzynie z dystrybutora i nikt się na to nie skarży. Ale kiedy D170 uzyskuje 900 KM na benzynie z dystrybutora, z mocno ulepszonym silnikiem + elementami zewnętrznymi, to koniec świata. Więcej logiki z "crack-pipe".
Brawo!!!Patrzcie, możecie gadać o 93 91 26 42 85 i jakiejkolwiek innej liczbie, która wam przyjdzie do głowy, a ja mogę wam powiedzieć, że jeździłem na 91, 93 i 85 we wszystkich kombinacjach bez problemu. Co prawda nie jeżdżę na tor, ale mogę wam powiedzieć, że cały czas jadę ostro i naprawdę ostro, bez problemu. Olej jest czysty i czysty i działa jak szwajcarski zegarek.
I jestem pewien, że dziesiątki inżynierów Dodge'a nie miały pojęcia, jakie obciążenie generowałyby takie czynniki, a wszystkie ulepszenia, które wprowadzili do silnika D170 w stosunku do Redeye (za dodatkowe 70 KM na pompie), nie miały sposobu na poradzenie sobie z tym. Chyba prawdziwi eksperci zabrali głos, po prostu wszyscy oddajmy swoje klucze.Nie ma to nic wspólnego z mocą silnika. Ma to związek z bardzo niskim wyprzedzeniem zapłonu i ciepłem generowanym przy doładowaniu 22 psi. Nie widziałem logów z etapu 2 RE, aby wiedzieć, czy to problem, czy nie, ale zdecydowanie nie jest to również 22 psi z dmuchawy.
Jeśli miałbym zgadywać, to dlatego słyszymy o niektórych 170-tkach, które mają awarie katalizatorów.
Jesteś na pożyczonym czasie, jeśli jedziesz WOT na benzynie z dystrybutora.Patrzcie, możecie gadać o 93 91 26 42 85 i jakiejkolwiek innej liczbie, która przyjdzie wam do głowy, a ja mogę wam powiedzieć, że jeździłem na 91, 93 i 85 we wszystkich kombinacjach bez problemu. Co prawda nie jeżdżę na tor, ale mogę wam powiedzieć, że cały czas ostro w to wchodzę i mam na myśli naprawdę ostro, bez problemu. Olej jest czysty i prosty i działa jak szwajcarski zegarek.
Zrobiłeś wszystko, co mogłeś, żeby ich poinformować, niektórzy muszą się uczyć na własnych błędach.Nie ma to nic wspólnego z mocą silnika. Ma to związek z bardzo niskim wyprzedzeniem zapłonu i ciepłem generowanym przy doładowaniu 22 psi. Nie widziałem logów z etapu 2 RE, żeby wiedzieć, czy to problem, czy nie, ale na pewno nie jest to 22 psi z dmuchawy.
Jeśli miałbym zgadywać, to dlatego słyszymy o niektórych 170-tkach, które mają awarie katalizatorów.
Tak, to dlatego, że Redeye nie wytwarza więcej niż 15 psi doładowania. Jak stwierdził Speedy, 16-17 psi to mniej więcej maksimum w tych samochodach na benzynie, zanim będziesz na pożyczonym czasie.Więc głównym problemem jest to, że PRZECIĘTNA osoba kupująca ten samochód nie rejestruje danych ani nie ma żadnego ostrzeżenia w instrukcji, aby nie jechać z pełnym gazem na benzynie. Jeśli to wszystko prawda, będzie o wiele więcej uszkodzonych silników, za które Dodge będzie musiał zapłacić (i wpłynie to na wartość 170) z powodu słabego inżynieringu. Poważna porażka ze strony Dodge, porażka na poziomie pozwu zbiorowego, jeśli nie jest to udokumentowane dla użytkownika końcowego.
redeye może zatankować benzyną premium i jechać na całość bez żadnych problemów.
Nigdy nie widziałem, żeby tuner robił to niezawodnie na tej platformie.Czy melodia nie może sterować zaworem obejściowym doładowania?
Muszę zobaczyć Saterę. Pokazał, jak to zrobić na hamowni z jego strojeniem i konfiguracją.Nigdy jeszcze nie widziałem, żeby tuner zrobił to niezawodnie na tej platformie.
Czy logowałeś dane ze swojego samochodu na benzynie 93 oktanowej / E10? Chciałbym zobaczyć, czy Twoje fabryczne ustawienia różnią się od moich i kilku innych, które widziałem.I jestem pewien, że dziesiątki inżynierów Dodge'a nie miały pojęcia, jakie obciążenie generowałyby takie czynniki, a wszystkie ulepszenia, które wprowadzili do silnika D170 w stosunku do Redeye (za dodatkowe 70 KM na pompie), nie miały możliwości sobie z tym poradzić. Chyba prawdziwi eksperci zabrali głos, po prostu wszyscy oddajmy swoje klucze.