Impreza się zaczyna!!!
Tak, to jest właściwie poprawne. Cegły 2650 są ogromne. Temperatury IAT2 faktycznie spadają podczas ciągnięcia z nimi. Mam logi na logach, widząc to z moim własnym 2650 na moim ZL1. W porównaniu do standardowej dmuchawy, która podniosłaby temperatury.To było również moje zrozumienie, jeśli chodzi o temperatury wlotu dla śrub w porównaniu do korzeni.
Niestety, większość rzeczy, na które natrafiłem, była tuż przed/gdy TVS 2650 i Whipple 3.0 zostały wydane w okolicach ery Covid.
Niektórzy twierdzą, że nowe cegły intercoolera Maggie mają lepsze możliwości chłodzenia w porównaniu do whipple, ale wciąż jestem niezdecydowany, jeśli chodzi o to.
![]()
Blower Talk: Roots And Screw Superchargers In Drag Racing
Superchargers are undoubtedly one of the most popular forms of adding forced induction to your racecar. In this article we look at two of the most powerful blower types out there, the roots blower and screw blower.www.dragzine.com
![]()
Twin Screw Superchargers 101: Here's The Whipple Difference
Ask, and you shall receive. Our friends at Whipple Superchargers out of Fresno, California, give us the full download on twin screw superchargers.www.enginelabs.com
Magnuson 2650 & Ported Stock Supercharger Results / Reviews On Bolt On Modded Cars - CorvetteForum - Chevrolet Corvette Forum Discussion
C7 Z06 Discussion - Magnuson 2650 & Ported Stock Supercharger Results / Reviews On Bolt On Modded Cars - Hi guys. Looking for information to help me decide between a 2650 and porting stock supercharger (not considering a 2300). The only other mods will be bolt ons such as intake, catless...www.corvetteforum.com
Nie będę robił za ciebie badań. Zestaw wirnika TVS generuje więcej ciepła niż Whipple, nie są tak wydajneTeraz wiem, że pieprzysz głupoty. LOL
Porównujesz jednak inną dmuchawę. W konfiguracji LT4 seryjne cegły są dość małe w porównaniu do Maggie 2650. W Hellcacie seryjne cegły są DUŻO większe i znacznie bardziej zbliżone rozmiarem do Maggie 2650. Dlatego po prostu nie sądzę, aby z tą nową dmuchawą miały być jakieś znaczące zyski w porównaniu do portowanej dmuchawy 2,4L lub 2,7L OEM i tak, biorę pod uwagę zastosowania o dużej mocy. W pewnym momencie wydajność dmuchawy nie pokona objętości większych Whipples. Ludzie zwykle portują seryjną dmuchawę, aby uzyskać około 1000 whp, a potem po prostu przełączają się na większe Whipples lub przechodzą na turbo.Tak, to jest rzeczywiście poprawne. Cegły 2650 są ogromne. Temperatury IAT2 faktycznie spadają, gdy się z nim ciągnie. Mam logi na logach, widząc to z moim własnym 2650 w moim ZL1. W porównaniu do seryjnej dmuchawy, która podnosiłaby temperaturę.
Zgadzam się z tobą, że chciałbym również zobaczyć różnicę na wykresie tego samego dnia, przy użyciu tego samego hamowni i współczynników korekcji.Zgadzam się, ale znowu do pewnego stopnia. Jeśli chcesz 1000-1500 KM, to chcesz Whipple TS lub 2650 TVS. Standardowa sprężarka ma swoje miejsce i z pewnością pokrywa ogromny zakres potrzeb ludzi. Ale kiedy chcesz więcej, będziesz robić zakupy.
Osobiście chciałbym zobaczyć różnicę między tym nowym Kong 2650 a standardową sprężarką przy różnych poziomach doładowania. Myślę, że będziesz miał rację od standardowego doładowania do powiedzmy 20-22psi. Poza tym będziesz potrzebował więcej. To samo dotyczy ZL1. Założyłem Maggie 2650 na mojego ZL1, który w przeciwnym razie był standardowy i nie wypadł dużo lepiej niż standardowa sprężarka, z wyjątkiem kontroli temperatury.
Tak, ale turbosprężarki to kłopotliwa sprawa. Nauczyłem się tego dawno temu. Zarezerwuj je dla zawodników, którzy próbują wygrać pieniądze.Zgadzam się z tobą, że chciałbym również zobaczyć graficzną różnicę tego samego dnia, używając tego samego hamowni i współczynników korekcji.
Jeśli chciałbym mieć taką moc, wydałbym dodatkowe pieniądze i przeszedł na konfigurację turbo. To więcej pieniędzy, ale przestrzeń do rozwoju jest znacznie lepsza, a także bardziej wydajna, ponieważ wykorzystuje spaliny i ma mniejsze straty mocy pasożytniczej (nie zapominaj, że potrzeba mocy, aby napędzać tę dmuchawę/pasek). Nie da ci tego wycia, które robią dmuchawy, ale dostajesz dźwięki zaworu upustowego i zaworu wastegate, a moc jest regulowana przez kontroler doładowania.
Nawet na normalnych prędkościach na ulicy nie jest to tak zabawne.Tak, ale turbosprężarki to zmora. Nauczyłem się tego dawno temu. Zostaw je dla zawodników, którzy chcą wygrać pieniądze.
Styl Whipple generuje mniej ciepła niż styl TVS
Masz na to jakieś dane?
Jeśli chodzi o ciepło, Whipple pokonał wszystkie te konstrukcje z jednego głównego powodu, którego inne konstrukcje nie potrafią. Whipple w trybie obejścia, tj. na biegu jałowym, podczas jazdy itp., przepuszcza powietrze obejściowe przez jeden stopień chłodzenia, utrzymując obudowę dmuchawy i wirniki w chłodzie, wszystkie inne chłodzą tylko powietrze wchodzące do silnika i recyrkulują już sprężone powietrze w kółko na biegu jałowym i przy częściowym otwarciu przepustnicy, powodując nagrzewanie się dmuchawy i wirników. Im mniejsze koła pasowe, tj. więcej powietrza, tym więcej recyklingu gorącego powietrza przy częściowym otwarciu przepustnicy, tym bardziej nagrzewa się dmuchawa podczas pracy przy częściowym otwarciu przepustnicy.Tak, to jest rzeczywiście prawda. Cegły 2650 są ogromne. Temperatury IAT2 faktycznie spadają, gdy się z nimi ciągnie. Mam logi na logach, które to widzą z moim własnym 2650 na moim ZL1. W porównaniu do standardowej dmuchawy, która podniosłaby temperatury.
...........Albo wygrywać wyścigi! Zgadzam się, że ich konfiguracja wymaga więcej pracy, ale jak już je zrobisz i będziesz dbał o ich konserwację, to działają.Tak, ale turbosprężarki to udręka. Nauczyłem się tego dawno temu. Zarezerwuj je dla zawodników, którzy chcą wygrać pieniądze.
To zależy od tego, jak je skonfigurujesz i jak je dobierzesz. Duży samochód z turbosprężarką nie będzie jeździł jak samochód z kompresorem na niskich obrotach, ale jeśli wiesz, że nie będziesz brał udziału w wyścigach drag (jazda po ulicy), dobierasz turbosprężarkę o jeden lub dwa rozmiary mniejszą lub wrzucasz turbosprężarkę twin scroll i masz miły, mały, szczęśliwy samochód uliczny, w którym możesz regulować doładowanie. Wiem, że możesz również regulować doładowanie w kompresorze, ale nie jest to tak powszechne jak w turbosprężarce i nie działa tak łatwo jak naciśnięcie przycisku (lub użycie C02) w samochodzie z turbosprężarką.Nawet na normalnych prędkościach na ulicy nie jest tak fajnie.
Same for me lollOf course right after I get my blower ported by them and get their throttle body
Zapytałem o to na ich stronie na FB i cisza. Mam już dość tego, że firmy wypuszczają produkty na kilka tygodni przed ich faktycznym wydaniem.Jeszcze brak cen.
Zapytałem o to na ich stronie na FB i cisza. Jestem już zmęczony firmami, które wypuszczają produkty na kilka tygodni przed ich faktyczną premierą.
Dokładnie. Też jestem wielkim łowcą kojotów, a mnóstwo nowych termowizorów zostało wydanych pod koniec zeszłego miesiąca i nic nie trafi do sklepów wcześniej niż w marcu... POZWÓL MI DAĆ CI MOJE PIENIĄDZE.
Z ciekawości, dlaczego zmiana opinii?Nie kupiłbym tego